5 Followers
6 Following
Lavinia

Lavinia

Like Water for Chocolate - Thomas Christensen, Carol Christensen, Laura Esquivel es una telenovela mexicana incarcata [si ea] de acelasi realism magic pe care l-am intilnit la marquez, doar ca la un alt nivel.

ingrediente: familie cu trecut mai putin cunoscut, o mama [elena] ca un tartor si 3 fiice din care: una fuge de acasa cu unul din revolutionarii lui pancho villa [gertrudes], una care se marita cu iubitul alteia [rosaura], si cea din urma [tita], privata de iubit si obligata sa nu se casatoreasca pentru a-si ingriji mama la batrinete.

se iau cele patru femei si se amesteca bine. se adauga pedro, iubitul titei si sotul rosaurei, nacha, bucatareasa familiei, john brown, doctorul satului si pretendentul titei. totul se condimenteaza din plin cu ingrediente din bucataria mexicana, ardei, nuci, cacao, migdale si afrodisiace, peste care se presara multa dragoste.

laura esquivel a facut din ca apa pentru ciocolata un best seller, lucru deloc surprinzator pentru ca romanul e simplut si simpaticut, numai bun de citit in week-end.