5 Followers
6 Following
Lavinia

Lavinia

Wide Sargasso Sea - Jean Rhys It’s worth reading it, even if it has been compared to Jane Eyre over and over. It has a very powerful olfactory and visual impact that reminds me of Marquez and The Caribbean. It smells of rum, cloves and vetiver, a real feast for the nose :)


***
e o carte care merita citita, chiar si daca nu ar fi fost atit de mult asociata cu jane eyre, oferind un impact vizual si olfactiv extrem de puternic [ce aminteste de marquez si marea caraibilor, rhys ramine in zona indiilor de vest]. daca va era dor de miros de rom, cuisoare, scortisoara si vetiver, go for it!

interesting fact: criticii de la time o includ in all-time 100 novels.

de pe coperta:
În acest remarcabil roman, Jean Rhys (1890-1979) o salvează pe nebuna închisă în mansardă din Jane Eyre a lui Charlotte Brontë şi o aduce la viaţă în personajul frumoasei şi tragicei Antoinette Cosway. Cartea ne conduce pe fermecătoarea insulă caraibiană a lui Antoinette, un Eden luxuriant, dar devastat de conflicte tot mai acute între foştii sclavi şi familia moştenitoarei creole. Căsătoria ei cu englezul Rochester, aflat în vizită pe insulă, pare să ofere scăparea de suferinţe şi violenţă. Povestea de dragoste a celor doi capătă însă o turnură sinistră chir înainte ca luna de miere să se fi terminat şi ei sunt prinşi în pânza de păianjen obsedantă, devoratoare a zvonurilor, istoriilor de demult şi trădării.