6 Followers
6 Following
Lavinia

Lavinia

Hotel Universal - Simona Sora As fi vrut sa ma pricep un pic la istoria/geografia (veche sau contemporana, n-are importanta) Bucurestiului, ca sa pot pune hotelul asta undeva pe o harta. Ajung atit de rar in Bucuresti ( o data in ultimii 10 ani, prin comparatie de 6 ori in Budapesta) si atunci cu scop foarte precis, ca mi-ar fi deci, imposibil.

Avem, asadar, un loc faimos (?), inceput ca un han in secolul 19, devenit apoi hotel in comunism si imediat dupa '90, camin studentesc pentru citiva ani. Si un personaj principal, Maia, alter ego-ul autoarei, care mixeaza povestile bunicii despre Vasile Capsa & anturajul cu experienta personala de studenta in hotelul-camin, de unde rezulta un fel de istorie a familiei, care se intrepatrunde cu cea a hotelului, o poveste in poveste, naratiune, confesiune, epistola s.a.

Recunosc ca la un moment dat as fi preferat sa citesc doua povesti separate, ajunsesem sa nu mai pricep cine e cine si ce rol are in roman, dar, din fericire, S. S. vine cu niste explicatii salvatoare si cu un final care mi-a placut mai mult decit toata cartea la un loc. Si mi-a mai placut sa-mi descopar orasul natal, prin nume de cartiere, strazi si doctori (!).