6 Followers
6 Following
Lavinia

Lavinia

Cartea Mironei

Cartea Mironei - Cella Serghi Mirona e tinara & nelinistita, locuieste cu numeroasa si disfunctionala ei familie [strabunica - tipologia scorpiei -, mama, matusile, tata, fosta lui sotie -ajunsa acum sluga - si actuala amanta, pe post de secretara] intr-o casa mare, trista si mucegaita dintr-un Bucuresti care nu are nimic din acel farmec interbelic.

Mirona pleaca la Paris, la studii, incercind sa scape de familie, unde-si face prieteni din rindul tinerilor studenti curpinsi de frenezia comunista.

Mirona il iubeste pe Stefan, care Stefan e cu 20 de ani mai in virsta decit ea si insurat cu alta tanti. Stefan o iubeste si el din cind in cind pe Mirona si-i promite marea cu sarea, dar intotdeauna se intoarce à la maison, lasind-o pe Mirona inlacrimata.

Mirona revine in Bucuresti, rupe legaturile cu familia, traieste ororile razboiului, il mai iubeste putin pe Stefan si mai imbratiseaza putin din ideile comuniste.

In tot acest timp, Mirona scrie. Scrie mult [nu aflam daca si bine], scrie acasa, la Paris, in timpul razboiului, la lumina becului, a luminarii, a zilei. Iar la sfirsitul razboiului isi refuza [din orgoliu?] o posibila dragoste in favoarea vocatiei de scriitor.

Sfirsit.