5 Followers
6 Following
Lavinia

Lavinia

Cărţile care ne-au făcut oameni

Cărţile care ne-au făcut oameni - Dan C. Mihăilescu Ideea e mișto, invitații așa și așa, mi-ar fi plăcut să citesc cărțile care-au marcat și oameni din generația mea sau mai tineri, dar na, fie. Dacă e să mă întrebe cineva, titlul e un pic pompos, eu nu pot pretinde că Tom Sawyer, Morcoveață sau Habarnam m-au făcut om, dar, e drept, nici indiferentă nu m-au lăsat.

Evident că, citind, te întrebi care sînt cărțile care te-au marcat / ți-au trezit apetitul pentru citit și mi-am amintit cum la un moment dat am luat o listă din asta celebră (poate chiar asta ) și m-am apucat să bifez ce citisem pînă atunci și să-mi fac planuri de citit pe viitor. M-a ținut cîteva luni și gata. Știu că o să am mereu minus la oamenii ăia mari și deștepți gen Homer, Platon, Aristotel dar și la din ăștia celebri și accesibili gen Jules Verne sau Alexandre Dumas, dar, ce sa fac, om sînt și eu :))

Și pentru că m-am gîndit ce și cum, dacă vreodată mă sună Dan C. Mihăilescu, asta e lista mea aleatorie, cu ce-mi amintesc eu să mă fi marcat pînă la 19-20 de ani, într-atît încît să țin minte.

Charles Perrault - Basme
Mark Twain - Tom Sawyer
Frank Baum - Vrăjitorul din Oz
Al. Mitru - Legendele Olimpului
C. Chiriță - Cireșarii
Aventurile lui Habarnam
Jules Renard - Morcoveață
singurul meu Julvern - Copiii căpitanului Grant
J. Steinbeck - East of Eden
C. Petrescu - Patul lui Procust
V. Hugo - Mizerabilii
J. Austen - Pride and Prejudice
Rebreanu, orice
Shakespeare - 3,4 piese
Biblia

***

Voi aveți cărți de-astea, care v-au marcat?